Alles wat je wilt weten over ISO27001 certificering

Tegenwoordig hebben veel bedrijven te maken met persoonlijke data en deze persoonlijke data moet op een goede manier beschermd worden. Zeker wanneer je met hele gevoelige data werkt zoals bij ICT bedrijven of banken. Voor veel bedrijven is daarom een ISO27001 certificeren heel erg belangrijk. In deze blog lees je alles over de ISO27001 certificering en hoe je deze als bedrijf kunt krijgen en wat de certificering precies inhoudt. Zo ben je goed voorbereidt en weet je beter wat de ISO27001 certificering inhoudt en wat je ervoor moet doen om deze aan te vragen.

Wat houdt de ISO27001 certificering precies in?

De allereerste vraag die waarschijnlijk bij jou omhoogkomt na het lezen van de introductie hier boven is, wat houdt de ISO27001 precies in en hoe krijg je een ISO27001 certificaat? In het kort gezegd is de ISO27001 een norm die gehandhaafd wordt om garanties af te kunnen geven dat de data goed beschermd is.

Juridisch gezien is het dus ook heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat persoonsgegevens en overige data goed beschermd zijn en blijven. Als bedrijf is het dus heel verstandig om hier een goede investering in te maken. Dit is een investering die zich op de lange termijn dus weer terug zal betalen. En dat is uiteraard altijd wenselijk.

Het gevaar van cybercrime

In een tijd waarin we zo enorm digitaal bewegen en handelen is het gevaar van cybercrime altijd aanwezig. Het investeren in een goede digitale infrastructuur waarbij het de cybercriminelen moeilijker zo niet bijna onmogelijk wordt gemaakt om te kunnen inbreken is dan ook eigenlijk voor ieder bedrijf belangrijk.

Veelal denken bedrijven dat een ISO27001 certificaat alleen interessant is voor bedrijven zoals banken en over financiële instellingen. Dit is absoluut niet waar. Voor een klant is het heel fijn om te weten dat de persoonsgegevens en overige belangrijke data goed beveiligd is. Dit zal ook zeker bijdragen aan een positief imago.

De schade van cybercrime is voor bedrijven niet te overzien. Los van het feit dat de infrastructuur van het bedrijf enige tijd ontregeld zal zijn en het zeer intensief is om er weer voor te zorgen dat alles reilt en zeilt, is het vertrouwen van de klant ook in de meeste gevallen beschadigd. Het levert een forse reputatie schade op die niet te overzien is.

Hulp bij een ISO270001 certificering

Het realiseren van een ISO270001 certificering is best een pittige klus waar veel bij kan komen kijken. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Wanneer je bijvoorbeeld een kijkje neemt op https://www.misterfranklin.be/ dan kun je daar goede informatie vinden over hoe je een ISO270001 certificering kunt bewerkstelligen.

Besef je dat het voor het bedrijf goed is om deze investeringen te maken en dat dit zeer zeker op de lange termijn positieve vruchten zal afwerpen. Ook al lijkt het een forse investering maar veiligheid zou bij ieder bedrijf op de eerste plaats moeten staan. Zeker wanneer er met gevoelige data wordt gewerkt. Dan is het extra belangrijk.