Dakrenovaties door vakkundige specialisten

Een dakrenovatie is nooit een fijn vooruitzicht. Het brengt namelijk naast kosten ook nog eens een hoop overlast met zich mee. Deze overlast kan echter tot een minimum beperkt blijven wanneer je besluit één van de ervaren dakdekkers in te huren van Dakwerken BKG. De gespecialiseerde werknemers hebben ieder een gedegen vakkennis waardoor geen enkel dakprobleem hen te machtig is: is het dakgebinte rot of beschimmeld, verkeert de dakisolatie niet langer in goede staat of is de dakbedekking zelf aan vernieuwing toe? Voor iedere klus is er een ervaren medewerker die jou precies kan adviseren welke vorm van dakrenovatie voor jou het beste is.

Betrouwbaar advies op maat

Veel aannemers zullen je bij een dakrenovatie adviseren het hele dak te laten vervangen. Vaak is dat echter niet nodig. In veel gevallen is de dakconstructie nog in prima staat en dient slechts de isolatie of dakbedekking zelf vernieuwd te worden. Bij Dakwerken BKG doen ervaren specialisten eerst grondig onderzoek naar de precieze staat van je dak. Zij zullen je adviseren wat het beste plan van aanpak is. Betrouwbaarheid staat bij Dakwerken BKG dan ook voorop. Hierdoor zullen jouw kosten nooit hoger uitvallen dan absoluut noodzakelijk is.

Bespaar in de kosten

Het renoveren van je dak kan qua kosten financieel onaantrekkelijk zijn. Bij Dakwerken BKG wordt echter zoveel mogelijk meegedacht over wat de financiële mogelijkheden zijn van de cliënt. Zo wordt je bijvoorbeeld geadviseerd om zelf je dakpannen te verwijderen. Het betreft een makkelijke klus waarmee je gemakkelijk 100€ bespaart. Renovatiepremies of gemeentelijke subsidies zijn per inkomen en gemeente verschillend. Laat je daarom voordat je aan een dakrenovatie begint eerst uitgebreid informeren bij jouw gemeente of op www.premiezoeker.be.

Recuperatietechniek

Ook is het in veel gevallen mogelijk om dakbedekking te recupereren: vaak zijn dakpannen nog zeer geschikt voor hergebruik. In veel gevallen gaan oudere dakpannen nog enkele jaren mee. Door het hergebruik van oude dakpannen zullen de kosten gedrukt worden. Er zitten echter ook nadelige effecten aan het hergebruik van dakpannen: recuperatiepannen zijn alleen een goede oplossing voor op de korte termijn. Vaak moeten na enkele jaren deze pannen alsnog vervangen worden. Op de lange termijn bezien kunnen jouw kosten hierdoor alsnog hoger uitvallen.