Dit moet je weten over laadpalen

Ben je aan het kijken naar laadpalen? Deze palen zijn al veel in het straatbeeld te vinden, maar het zijn er nog niet genoeg om alle elektrische auto’s van stroom te kunnen voorzien. Daarom kan het een goede oplossing zijn om zelf ook een paal bij jouw woning te hebben staan. Voordat je tot een aankoop over moet gaan, is het verstandig om te bekijken welke professionals deze in het assortiment opgenomen hebben. Een van deze professionals is Laadpaal Outlet. Maar wat moet je allemaal over de palen weten en waar kun je op letten bij de aankoop? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij. 

Laadpalen voorzien de auto van stroom 

Laadpalen zijn palen die elektrische auto’s van stroom voorzien. Om jouw auto te verbinden aan de paal moet je een stroomkabel aansluiten aan de paal en de auto. Deze kabel moet je altijd zelf in jouw bezit hebben als je gebruik maakt van de palen die langs de weg staan. Ook heb je een pasje nodig, waardoor de meter begint te lopen en er daadwerkelijk stroom uit komt. Dit kun je vergelijken met tanken. Je betaalt in feite voor de brandstof die ervoor zorgt dat jouw auto laat rijden. 

De snelheid van het opladen 

Niet alle laadpalen werken hetzelfde. Daarom moet je altijd goed gaan bekijken hoe snel je met de paal kunt laden. De standaard palen geven jou voldoende om 250 kilometer te kunnen rijden. In dit geval is de auto voor 44 kWu bijgeladen. Hiervoor is een gewone aansluiting op de meterkast nodig. Als je echter wilt gaan snel laden, moet je een andere aansluiting hebben. In dit geval ga je namelijk naar de 3 fasen aansluitingen kijken. Door snel te laden zorg je ervoor dat jouw auto binnen een korte tijd van dezelfde actieradius voorzien is en je weer de weg op kunt gaan. 

De kabel en de bevestiging 

Bekijk bij de laadpalen ook of de kabel standaard vast zit aan de paal of dat je deze los in de auto moet hebben liggen. Om een laadpaal aan huis te hebben, kan het goed zijn om de kabel al bevestigd te hebben aan de paal. Je hoeft dan vrijwel nergens meer rekening mee te houden, behalve met de stand van de auto. Je haalt jouw pas dan langs de paal, waarna het opladen kan beginnen. Dit kan jou veel frustraties gaan schelen op de lange termijn. 

Profiteren van voordelen 

Als je zelf een van de laadpalen aan wilt schaffen is het van belang dat je een goede vergelijking maakt. Zo kun je ervoor zorgen dat je altijd de beste aankoop doet en voor langere tijd kunt genieten van de gemakken. Vanaf het moment van de aankoop hoef je niet meer te wachten tot er een plek vrij komt bij een van de openbare laadpalen en is jouw auto de volgende ochtend weer klaar voor gebruik. Zorg daarom dat je altijd een goede keuze maakt voor jouw eigen paal en laat ook direct jouw nieuwe laadpaal installeren, wel zo makkelijk.