Dit zijn de tuintrends voor 2023

Gloednieuwe tuinmeubels, zoals die prachtige houten tuinstoelen of die luxe glazen tafel die speciaal gemaakt is voor buiten, zijn altijd gewild. Maar, niet altijd even nodig of praktisch. Als je op tijd een budget vastlegt voor je prachtige tuin, kan je natuurlijk wel even genieten van de nieuwe trends die voor zullen komen in 2023! De jaarlijkse voorspellingen, gebaseerd op tuinbouw trends en vragen van tuinders, richten zich op planeet vriendelijk tuinieren. Volgens verschillende bronnen die beweren te weten wat de nieuwste tuintrends van 2023 zullen zijn, laten ze zien dat liefhebbers met groene vingers zich volgend jaar zullen storten op innovatieve duurzame technieken, meer dieren in het wild zullen aanmoedigen en na een zomer meer water-wijs zullen zijn van droogtes.

Het draait allemaal om regeneratief tuinieren

Het creëren van de juiste habitat voor dieren in het wild om onderdak en voedsel te vinden, is essentieel, maar voor 2023 voorspellen deze bronnen dat meer tuinders ‘op zoek zullen gaan naar milieuvriendelijke alternatieven voor compost op basis van hout’. Dit is natuurlijk iets heel heilzaams en belangrijks voor ons klimaat! Nu specifieke compost de komende jaren in sommige landen verboden zal worden, zullen velen van ons in plaats daarvan overgaan op zeewier en biochar-voeders. Maar, niet alleen dit, maar de planten zullen ons vooral ook dankbaarder zijn en langer leven. Dus hoera voor het milieu en onze milieuvriendelijke tuinen! 

Meer kruiden zelf tuinen kweken 

Verse, in de tuin gekweekte, kruiden zijn een absolute must voor elke moestuin. Uit wat onderzoek bleek zelfs dat veel meer mensen opkeken en onderzochten hoe ze hun eigen kruidentuin konden beginnen, inclusief klassiekers zoals munt en koriander. Dit komt waarschijnlijk omdat kruiden voor mensen een goedkope en gemakkelijke manier zijn om extra smaak aan maaltijden toe te voegen. De meeste kruiden zijn gemakkelijk uit zaad te kweken, wat weer een kostenbesparing oplevert, en kunnen binnen gezaaid worden van maart-april en buiten april-augustus. Veel keukenkruiden zijn winterhard en meerjarig en zullen jaar na jaar beter worden, vandaar dat het een goede, milieuvriendelijke manier is om het jaar te beginnen!

Gedroogde bloemen?

Droogbloemen blijven de boventoon voeren als een van de populairste interieurtrends – en ze geven niet op. In 2022 begonnen ze al meer en meer hun intrede te doen in woningen, maar nu wordt verwacht dat ze ook meer in tuinen komen te staan ​​om een ​​vleugje moderne kleur toe te voegen. Verwacht voor 2023 gedroogde en geperste bloemen die een charmante toevoeging zullen zijn aan kamers in ruikers, kransen of guirlandes, terwijl ze ook in tuinen worden getoond. Tradities, vaardigheden en ambachten in opkomst zijn onder meer natuurlijke kleurstoffen en foerageren. Zelf bloemen drogen kan ook, zelfs kinderen kunnen het doen! Daarom is deze leuke, gezinsvriendelijke manier om bijzondere of gewoon mooie bloemen te bewaren essentieel voor het nieuwe jaar doel om milieuvriendelijk te zijn.

Niet alleen planten planten planten

Naast al dit tuinieren en al deze planten, bloemen en nog meer, zijn specifieke meubels voor in de tuin zeker nieuw en fris. Fel-gekleurde tuinstoelen, of die grote houten tuintafels die zo in zijn, zijn echt de ‘vibe’ die men dit jaar voelt. Na deze moeilijke jaren met de pandemie willen mensen dat heldere, vrolijke kleuren hun ruimtes vullen en dat ze kunnen genieten van hun tuin die licht en geluk uitstraalt! Het klinkt misschien een beetje cheesy, maar het is echt bewezen dat het creëren van een gelukkige, gezonde buitenruimte, als je kunt, heeft bijgedragen aan het verbeteren van de stemming en gezondheid! Dus ga aan de slag en laten we zien waar 2023 ons brengt. Geniet ervan!