Een gids voor het installeren van traptreden in Oud-Hollandse stijl

Traptreden in Oud-Hollandse stijl zijn een goede optie als je verschillende hoogtes in je tuin wilt creëren. Oud-Hollandse trappen zijn gemaakt van beton. Dit materiaal is stevig en gaat lang mee. Het is perfect voor buitentrappen omdat het bestand is tegen voetverkeer en andere elementen. Oud-Hollandse trappen zijn ongetwijfeld niet alleen populair voor woongebouwen. Ze worden ook vaak gebruikt in openbare ruimtes zoals parken of boulevards. Omdat betonmateriaal antislip is, kun je de veiligheid van iedereen die erop loopt garanderen. Ben je geïnteresseerd in Oud-Hollandse trappen in je tuin? Kijk dan eens naar de onderstaande richtlijn!

Aanbevolen maat traptreden in Oud-Hollandse stijl

Het plaatsen van Oud-Hollandse trappen vergroot de schoonheid van je tuin. Deze betonnen treden zien er natuurlijk uit en passen goed in je tuin. Het is aan te raden om de standaard maat trapelementen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld traptreden van 100 x 30 cm gebruiken. Deze standaard afmeting is veilig en geschikt voor de loopstijlen van alle mensen. Dit ontwerp is eenvoudig. Je hoeft dus geen ingewikkeld trap ontwerp te gebruiken. De beste hoogte van de trede moet 15 cm zijn met een tredediepte van 30 of 40 cm. Deze dimensie kan een balans creëren tussen de opkomst en het loopvlak.

Waarom zou je traptreden in Oud-Hollandse installeren?

Oud-Hollandse trappen zijn gemaakt van prefab beton. Dit materiaal is zeer praktisch en eenvoudig te installeren. Je kunt ze zelfs installeren in alle weersomstandigheden. Je hoeft namelijk geen betonmengsel te maken. Betonnen trappen zijn erg duurzaam, zodat ze bestand zijn tegen weersveranderingen. Ze zullen niet snel barsten, ook al lopen er dagelijks veel mensen op. Oud Hollandse trappen zijn bovendien stabiel en veilig. De treden zijn niet glad, ook al zijn ze nat door de regen. Bovendien zijn deze betonnen treden onderhoudsvriendelijk.

Hoe onderhoud je traptreden in oud-Hollandse stijl?

Je hoeft alleen het oppervlak van de treden schoon te maken met een bezem. Dit verwijdert al het stof en de bladeren die van de bomen vallen. Heb je een huisdier? Zorg er dan voor dat je hun uitwerpselen op de trap onmiddellijk schoonmaakt. Als je vervolgens groene aanslag door algengroei wilt verwijderen, kun je deze reinigen met water en groene zeep. Borstel de trede voorzichtig om krassen op het oppervlak van de trede te voorkomen. Reinigen met een hogedrukreiniger is niet nodig omdat dit het oppervlak kan beschadigen. Wellicht ben je benieuwd of oud Hollandse traptrede bestand zijn tegen sneeuw. Het antwoord is Ja! Oud-Hollandse trappen zijn bestand tegen sneeuw en vorst. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de treden in de winter glad worden. Daarom is het niet aan te raden om strooizout op je trappen te strooien. Maar als je de veiligheid wilt vergroten, kun je altijd een beetje zout strooien. Je kunt de treden na afloop van de vorstperiode afspoelen.