Het belang van een goede toegangscontrole

Heb jij een bedrijf en is er naast een club werknemers ook de nodige waarde aan spullen te vinden? Dan is het van belang dat je zorgt voor een goede toegangscontrole. Dit geldt voor zowel in als rondom het pand. Doe je dit niet, dan loop je natuurlijk risico dat mensen die er niet horen, je pand weten te betreden. Dit zullen ze vaak niet doen als jij er bent, maar op het moment dat de nacht valt. Belangrijk dus om serieus na te denken over een toegangscontrole. Uiteraard zijn er ook een heleboel voorzorgsmaatregelen die je eenvoudig zelf kunt nemen. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van sloten en bijvoorbeeld ook het plaatsen van een hek. Maar met de hedendaagse techniek zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden dan alleen dat. Speciaal daarom hebben we een aantal voordelen voor je, die je wellicht aan het denken doen zetten om een toegangscontrolesysteem te gaan gebruiken.

Het zorgt voor toegangsbeheer

Vooral in een grote bedrijf wil je natuurlijk wel weten wie er allemaal in het pand zijn. Door gebruik te maken van een toegangscontrolesysteem, voorkom je dat iedereen zomaar met een sleutel naar binnen kan. Het voordeel aan dit systeem, is dat het precies registreert wie, wanneer naar binnen gaat. Ook kun je er bijvoorbeeld de toegang op bepaalde dagen blokkeren en kun je iedere dag een tijd instellen. Zo kun je op een kantoor bijvoorbeeld kiezen voor een toegang tussen 07.00 en 18.00. Op deze manier zorg je ervoor dat ook medewerkers zichzelf niet gedurende de hele tijd toegang kunnen verschaffen tot het pand. Ook kun je op deze manier bepaalde ruimtes blokkeren, zoals het kantoor van de directeur bijvoorbeeld. Wil jij weten wat er nog meer allemaal mogelijk is? Neem dan snel een kijkje op easysecure.nl

Toegang op afstand

De toegang tot een bepaalde ruimte wordt vaak verschaft doordat je een batch voor de deur moet houden. Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je deze vergeten bent. Het grote voordeel van een toegangscontrolesysteem, is dat de deur op afstand kan worden geopend. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de deuren in het pand, maar ook voor slagbomen en hekken die het bedrijventerrein afschermen. Zo kun je bijvoorbeeld een camera bij de slagboom plaatsen, zodat je op afstand kunt zien wie het is en deze persoon ook direct toegang verlenen indien nodig. Dit scheelt je niet alleen een hele hoop tijd, maar zorgt er ook voor dat niet zomaar iedereen ongevraagd het terrein op kan komen rijden.

Toegangscontrolesysteem geeft inzicht in aan- en afwezigheden

Vooral in het geval van een calamiteit is het ideaal dat je gebruikmaakt van een systeem. Zo kan er namelijk eenvoudig worden gecheckt wie er nog aanwezig zijn en wie niet. Zo voorkom je dat er straks iemand wordt  vergeten, die bijvoorbeeld nog ergens op het toilet zit. Omdat je natuurlijk geen inzicht heb in de aanwezige mensen wanneer je gebruikmaakt van een sleutel, kan dit uitkomst bieden.