Hier moet je op letten bij het plaatsen van een tuinhuis

tuinhuis

Je wilt jouw tuin graag uitbreiden met een tuinhuis. Dit staat waarschijnlijk hartstikke leuk en hiermee creëer je extra opbergruimte. Maar waar moet je nu op letten bij het plaatsen van een nieuw tuinhuis in je tuin? In dit artikel lees je hier alles over.

tuinhuis

1. Bepaal hoe groot het tuinhuis moet zijn

Bij het plaatsen van een nieuw tuinhuis is het handig om eerst te goed te bepalen hoe groot je tuinhuis eigenlijk moet zijn. Bedenk hoeveel opbergruimte je precies nodig hebben. Hoeveel fietsen worden er in gezet? Wil je er nog gereedschap of tuinmaterialen in kwijt? Stel jezelf dit soort vragen om uiteindelijk de jus

tuinhuis

2. Kies de juiste fundering

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je tuinhuis straks wegzakt of dat het hout gaat rotten. Om dit te voorkomen moet je zorgen voor een goede fundering. Hierbij kun je denken aan een ondergrond van tegels of van beton. Plaats hier ook funderingsbalken van hardhout of kunststof op.

3. Bedenk wat voor dak je wilt

Je kunt kiezen voor een plat dak of voor een schuin dak. Met een plat dak kun je makkelijker over de schuur heen kijken en heb je dus meer uitzicht. Een schuin dak zorgt echter weer voor een wat grotere binnenruimte.