Hoe kun je de vindbaarheid verhogen van je website?

Zoekmachines zijn de belangrijkste manier waarop mensen websites vinden. Wil je de vindbaarheid verhogen?  Dan moet je ervoor zorgen dat zoekmachines je website gemakkelijk kunnen crawlen en indexeren. Je kunt dit bereiken aan de hand van SEO. Er zijn veel mythes over SEO, maar hier is de waarheid. Op de juiste manier SEO uitvoeren, helpt om meer potentiële klanten binnen te halen. Je verhoogt namelijk de vindbaarheid in de zoekresultaten.

Vindbaarheid verhogen? Kies je zoekwoorden zorgvuldig

De eerste stap om de vindbaarheid te verhogen is het kiezen van de juiste zoekwoorden. Je moet onderzoeken welke woorden jouw bedrijf en doelgroep beschrijven. Je moet ook weten welke zoekwoorden mensen gebruiken als ze op zoek zijn naar producten en diensten zoals die van jou. Je wilt ook zoeken naar zoekwoorden met een lage concurrentie en een hoog zoekvolume. Je hoeft niet slechts één zoekwoord te kiezen. Je kunt een paar verschillende zoekwoorden kiezen en voor elk zoekwoord bepaalde content maken. Op deze manier kunnen mensen gemakkelijker vinden waar ze naar op zoek zijn.

Schrijf pakkende titel tags

Om de vindbaarheid te vergroten, moet je gebruik maken van titel-tags. Er zijn veel manieren om een ​​title-tag te schrijven. Je kunt een trefwoord gebruiken in de eerste helft van je title-tag of je kunt een trefwoord gebruiken in het laatste deel van je title-tag. Je kunt zelfs een trefwoord gebruiken in alle vier de delen van je title-tag. De title-tag is een belangrijke SEO-factor. Het is tenslotte een plek waar je jouw zoekwoorden kunt gebruiken en Google kunt vertellen waar jouw pagina over gaat. Dus als je de vindbaarheid wilt vergroten, zorg er dan voor dat je relevante zoekwoorden opneemt in je title-tags.

Gebruik het alt-attribuut voor je afbeeldingen

Het alt-attribuut wordt gebruikt om de afbeelding te beschrijven en helpt om de vindbaarheid van je site te verhogen. Het doel van het alt-attribuut is om een ​​tekstueel alternatief te bieden voor een afbeelding wanneer deze niet kan worden weergegeven. Gebruik unieke, zinvolle en nauwkeurige beschrijvingen voor elke afbeelding op je site. Gebruik geen woorden die niets met de afbeelding te maken hebben en schrijf geen lange teksten die afdwalen van het onderwerp. Dit zal mensen die naar je pagina kijken alleen maar in verwarring brengen.

Gebruik header-tags op de juiste manier

Header-tags worden gebruikt om een ​​hiërarchie van informatie op een pagina te creëren. De header-tag wordt gebruikt voor het belangrijkste item in de hiërarchie, gevolgd door headers twee en drie. Dus als je een artikel of blog bericht hebt met belangrijke inhoud, gebruik dan kop 1 als de titel van je bericht. Als je een subkop hebt binnen dat artikel of blog bericht, gebruik dan kop 2 als de titel van die subkop. Als er nog een subkop onder dat tweede tekstniveau staat, gebruik dan kop 3 als titel.

Vermeld worden in gidsen

Vermeld worden in gidsen van jouw branche kan een geweldige manier zijn om gevonden te worden door potentiële klanten. Grotere gidsen zijn vaak meer concurrerend en kosten ook meer, maar ze kunnen ook meer traffic genereren. Als je net begint, probeer dan eerst een kleinere om te zien of deze goed werkt.