Ik wil van mijn auto af: hoe moet dat worden aangepakt?

Er zal voor de doorsnee auto-eigenaar ooit wel de vraag, ik wil van mijn auto af, worden gesteld. Daar is er natuurlijk niets mis mee en zullen er daarna nog wat vragen op een rijtje worden geplaatst. Voor welk bedrag mag de auto weg? Is er haast bij? In welke staat bevindt de auto zich? Deze en nog meer vragen zullen eerst beantwoordt moeten worden om ervoor te zorgen dat de verkoop naar tevredenheid zal verlopen.

Wat is dus de reden van verkoop?

 Er moet vaak plaats gemaakt worden voor een andere auto en is de ruimte daarvoor nodig, maar ook de nodige financiële middelen. Bij, ik wil van mijn auto af, zal er in zo een geval gekeken worden naar de mogelijkheden die er zijn om financieel het voordeligst uit te komen. Hou er wel rekening mee dat auto verkopen met uitsluitend dit doel wel een poos in beslag zal nemen. De concurrentie op de automarkt is vrij groot en worden de prijzen met elkaar vergeleken. Vergelijkbare auto´s met een lagere vraagprijs zullen er wel te vinden zijn en zullen de belangstellenden het eerst op afgaan.

Een middenweg kiezen levert meer resultaat op

Water in de wijn doen, maar eerder een win-win situatie: ga in zee met een bedrijf die wel raad weet met ik wil van mijn auto af. Geen opkoper, maar eentje die ervoor zorgt dat er op de auto geboden kan worden door verschillende erkende bedrijven. Van de verkoper worden er niets meer of minder gevraagd dan het aanleveren van alle belangrijke informatie. Er kan daarmee aan de slag worden gegaan en moeten de eerste aanbiedingen al gauw binnen zijn. Het voordeel is dat ze met elkaar kunnen worden vergeleken en er geen verplichtingen aan verbonden zijn. Indien er met een bod wordt ingestemd, zal de vraag, ik wil van mijn auto af, al binnen een dag of twee naar tevredenheid beantwoordt zijn.