Is het nodig om een jacket aan te schaffen voor de zomer

Woolrich sweater

Een van de vrolijkste jaargetijden van het jaar, de zomer. Met een lekker drankje op het terras zitten, een lekkere wandeling maken door de natuur, of de verkoeling opzoeken in een meertje of aan de zee. Er is altijd wel wat leuks te verzinnen. Het is alleen altijd erg lastig in te schatten of een t-shirt genoeg is, of dat een leuke canada goose jacket handig is voor als het richting de avond wat frisser wordt. De vraag is dus vaak ook of het überhaupt wel nodig is een leuke jacket aan te schaffen, want een truitje is toch vaak al genoeg? Dat is echter niet altijd het geval, een een goed canada goose jacket is altijd handig op bij je te hebben.

Waarom een trui niet genoeg kan zijn tegen de frisse zomer avonden

Veel mensen denken dat het genoeg is om een truitje mee te nemen voor de avonden, de hele dag lekker aan het strand zitten, en zodra het koud wordt doen ze een trui aan. Dit is echter een vrij slechte manier van jezelf warmhouden. Hoewel truien vaak zorgen voor een warm gevoel in de winter, zijn ze meestal gemaakt van een zeer ademende stof zoals katoen. Omdat dit zo ademend is laat dit vaak ook veel wind door. en dit kan zeker na een dag op het warme strand koud aanvoelen. Een leuke windstopper of jacket is dan ideaal om jezelf warm te houden.

Waar is een jacket nog meer goed voor

Hoewel je dikke trui je wellicht iets warmer houd ‘s avonds, zijn truien vaak van dikkere stoffen gemaakt, vaak vallen ze ook groot, wat natuurlijk zonde is van de summerbody die zo goed staat in afkledende kleding. Hiervoor kan een jacket ideaal zijn, deze zijn vaak van dunne stoffen gemaakt en kleden vaker goed af. Zeker als deze open gedragen worden zorgt het voor een hele leuke en casual look, tegenover een grote, lompe winter hoodie is dit de way to go in de zomerse avonden.