Je bent wat je eet

Welk eten is het beste eten voor je kat? Het hangt veel af van het type kat dat je hebt en wat hij of zij eet. Het beste voedsel voor uw kat is niet altijd degene met de meeste bellen en fluitjes of de duurste merknaam. Het is ook niet noodzakelijkerwijs degene met de hoogste voedingsgehalte. In feite kan het je verbazen om te ontdekken dat enkele van de meest betaalbare, natuurlijke kattenvoeding net zo voedzaam is als enkele van de duurdere merken. U zult merken dat er veel verschillen zijn in het voer dat u uw kat kan geven. Het is belangrijk dat u onderzoek doet naar welk type eten het beste bij uw kat past. Mocht dit niet overeenkomen met uw kat dan kan dit ernstige complicaties opleveren. 

Voordelen droog voer 

Hoewel droge kattenvoer veel voordelen kan bieden aan eigenaren van katten, zijn er ook enkele nadelen, vooral in termen van kosten en het ontbreken van keuzes. Sommige merken gebruiken bijvoorbeeld conserveermiddelen die schadelijk kunnen zijn voor katten als ze worden ingenomen. Aan de andere kant zijn premium droge voedingsmiddelen de neiging om hoog te zijn in eiwitten en weinig vet en koolhydraten, waardoor ze een goede keuze zijn voor katten met een high-eiwit-dieet-behoefte, maar die niet geïnteresseerd zijn in commercieel huisdiervoer. Bovendien zijn de meeste Premium Dry Cat Foods beschikbaar tegen redelijke prijzen, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor de meeste eigenaren van huisdieren.

Nadelen droog voer

Een van de weinige nadelen van premium droge kattenvoer is dat het vaak hoger is in eiwitten dan zijn tegenhangers. Dus ook al krijgt je kat al het eiwit, hij heeft misschien niet genoeg calorieën van de droge mix ontvangen. Om het eiwitgehalte in premium droog kattenvoer te compenseren, is het gebruikte vlees vaak van goedkopere bronnen en verwerkt tot hoge normen. Het resultaat is dat uw kat niet de voeding krijgt die hij nodig heeft, maar tegen een veel hogere kosten. Als dit een probleem klinkt, moet u als alternatief kip of Turkije overwegen.

Soorten vlees

Kip is een heerlijk eten voor katten, vooral degenen die mager zijn. Het is een low-calorie-vlees dat gemakkelijk te verteren is en vereist geen speciale behandeling om zijn smaak te behouden. Kip is ook laag in verzadigde vetten, waarvan bekend is dat ze het risico op hartaandoeningen vergroten. Lean bezuinigingen van vlees bevatten minder vet, dus ze zijn over het algemeen een betere keuze voor eigenaren van katten op een gewichtsverlies dieet dan het hogere calorieën droog kattenvoedsel dat de neiging om flauw te proeven en weinig variëteit te hebben. Natuurlijk genieten veel katten van de smaak van kip. Wat u uw kat ook te eten geeft, het is belangrijk dat u checkt hoe veel zout erin zit! Katten kunnen namelijk niet goed tegen zout, dit betekent dat het als snel kan leiden tot nierschade bij de poezen! Kies uw kattenvoeding daarom bewust!