Waarom je Surfshark vpn moet gebruiken

Surfshark vpn is een vrij nieuwe VPN dienst die een aantal voordelen heeft op zijn concurrenten. Een VPN is erg belangrijk om veilig op het internet te kunnen zitten. Je gegevens kunnen namelijk makkelijk opgehaald worden door bedrijven, de overheid en hackers. Een oplossing hiervoor is het gebruiken van een VPN. Er zijn een handje vol diensten waar je uit kan kiezen. Hierdoor wordt de keuze vrij lastig wanneer je niet echt precies weet wat de verschillen zijn tussen de soorten VPN diensten.

Wat doet Surfshark vpn?

Net als andere VPN diensten maakt Surfshark vpn het mogelijk om jouw IP-adres te verbergen en te verwisselen met een andere IP-adres. Dit wordt gedaan door je eerst met de server van Surfshark vpn te verbinden. Eenmaal wanneer je verbonden bent met de server kan een nieuw IP-adres toegewezen worden. Hierdoor krijg je als het ware een anonieme identiteit op het internet. Met een IP-adres kan iemand veel informatie van jou vandaan halen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld jouw hele internet activiteit in de gaten houden. Hierdoor weet hij precies waar jij geïnteresseerd in bent. Je hebt vast wel gezien dat wanneer je op bepaalde dingen zoekt, je opeens allemaal advertenties hierover zal krijgen. Dit wordt voorkomen wanneer je Surfshark vpn gebruikt doordat er geen profiel van jou gemaakt kan worden. Verder houdt een VPN je ook veilig wanneer je klikt op onbetrouwbare websites. Zulk soort websites zijn meestal phishing sites die gegevens van jou proberen te halen en verkopen.

Voordelen van Surfshark vpn

Ten eerste is deze dienst een van de goedkoopste diensten die jou hoge kwaliteit VPN servers aanbiedt. De opties die je hebt om naar een server te verbinden zijn ook erg handig bij Surfshark vpn. Zo kun je heel snel verbinden naar de snelste server zodat je weinig verliest van jouw internet snelheid. Een tweede optie die je hierbij hebt is om te verbinden naar het dichtstbijzijnde land. Soms wil je namelijk ook niet dat mensen erachter komen in welk land jij je bevindt. Om toch van snel internet te genieten kan er dus gekozen worden voor een server met een snelle verbinding, maar die wel in een ander land zit. Als laatste optie heb je om gericht een server uit te kiezen. Dit is handig wanneer je geblokkeerde content wil zien. Sommige content op het internet is namelijk niet beschikbaar in andere landen. Om deze content te kunnen zien moet je in het land zijn waar de content wel beschikbaar is. Een omweg hiervoor is het verbinden naar een server van dat land.

Belang van veiligheid op het internet

Veiligheid is erg belangrijk wanneer je op het internet zit. Bedrijven die jouw gegevens zien om gerichte advertenties te maken zijn nog vrij onschuldig. Het probleem wordt al erger wanneer personen jouw gegevens gebruiken om jouw locatie te traceren bijvoorbeeld. Dit is vooral een probleem bij zakelijke gebruikers doordat hierdoor geprobeerd wordt bedrijfsgegevens te stelen. Dit probleem komt ook kijken wanneer je gebruik maakt van een openbaar netwerk. In een openbaar netwerk kan iedereen meekijken met wat je doet wanneer je geen gebruik maakt van een Surfshark vpn dienst van VPNdeals.nl