Welke opleiding past bij jou?

Een ICT opleiding, kappers-opleiding, dokters-opleiding, lerarenopleiding, noem het maar op, de keuze is eindeloos! Twijfel je nog of je verder wilt studeren of wilt blijven werken? Weet gewoon, je bent zeker niet de enige. Iedereen worstelt in zijn leven om te proberen te vinden wat zijn droom carrière of doel in werk uiteindelijk is. Trial and error maakt echter deel uit van het proces. Gelukkig zijn er websites en artikelen, zoals deze, die bedoeld zijn om je te helpen bepalen of studeren de juiste stap is die je moet nemen om je doelen te bereiken, en wat deze studies zouden kunnen zijn. Bovendien zou je aan het einde van deze stappen die nu volgen in staat moeten zijn om 2-3 cursussen te kiezen die je uiteindelijk zou willen studeren!

Identificeer bij welke categorie je hoort

Een van de eerste en meest cruciale stappen die je moet nemen, is weten onder welke categorie je valt wat betreft verschillende doelen in het leven en in jouw toekomst, omdat het allemaal afhangt van jouw eigen niveau waarmee je juist hier identificeert. Ben jij iemand die net van de middelbare school komt? Of ben je iemand die op zoek is naar een grote carrièreswitch? Of ben je geen van beide en heb je gewoon een pauze nodig van je huidige carrière? Of ben je zelfs iemand die op zoek is naar een promotie binnen zijn of haar carrière? Zie je wel? er zijn meer categorieën dan je zou denken! Plaats jezelf dus in de eerste plaats in een van deze.

Vraag jezelf af waarom je wilt studeren

Jezelf afvragen waarom je wilt studeren is bijna net zo belangrijk als jezelf afvragen wat je wilt studeren. Er zijn honderden redenen waarom je wilt studeren, maar zoek uit welke voor jou tellen! Houdt het in dat je kunt aantonen dat je een kwalificatie hebt in een bepaald vakgebied en dat je weet dat je daar werk van zult vinden? Of wil je gewoon weer fris en aan een nieuwe start beginnen? Misschien wil je nieuwe vaardigheden opdoen of meer leren van de wereld! Er zijn zoveel opties en zoveel kansen die je kunt krijgen om te proberen erachter te komen wat je wilt studeren, dus weet eerst waarom, dan kun je verder in het proces naar de volgende stap.

Bepaal welke carrière je wilt

Als je promotie wilt maken of een pauze in je carrière nodig hebt, is het waarschijnlijk duidelijk wat je doel voor de toekomst is. Stappen die je hierbij moet nemen zijn: probeer na te denken tussen waar je nu bent en waar je wilt zijn. Praat ook met je werkgever over welke cursussen relevant zijn en je carrière kunnen verbeteren. Als je een nieuwe carrière wilt beginnen of een kwalificatie wilt behalen, weet je misschien nog niet wat je wilt studeren. Stappen die je hier moet nemen, zijn onder meer: ​​probeer de vaardigheden en ervaring te identificeren die u momenteel hebt. Je kan ook proberen 5-6 onderwerpen op te sommen waarin je geïnteresseerd bent, wat het proces kan helpen vereenvoudigen!

Identificeer de belangrijkste factoren die je overweegt

Nu je waarschijnlijk hebt besloten in welk vakgebied je geïnteresseerd zou kunnen zijn, is het tijd om de belangrijkste factoren te identificeren die je graag als onderdeel van je cursus zou willen zien. Kijk allereerst naar de looptijd. Hoeveel tijd wil je besteden aan studeren? Ten tweede, kijk naar of je al enige ervaring hebt, en wil je de cursusduur verkorten of voluit gaan? Daarna komt het onderwerp: welke vaardigheden wil je leren en welke heb je al? Als laatste in deze lijst staat de werkervaring: is dit belangrijk voor jou? Voel je je er prettig en zelfverzekerd bij? Als je eenmaal de cursus hebt geïdentificeerd waarin je wilt studeren/verder gaan, is het belangrijkste om te beoordelen of je in aanmerking komt voor deelname aan de cursus en het eens te proberen. Succes!