Zo zorg jij voor een goede verwerking van je pakketjes

Even een brievenbuspakje op de bus doen is zo gedaan, maar toch gaat het soms mis. Om ervoor te zorgen dat het pakket snel wordt verzonden, of het nu gaat om een kaartje in de bus of een groter pakket dat door het land moet, wil je natuurlijk zeker weten dat het veilig en op tijd aankomt. Het is dus de moeite waard om tijd te besteden aan het kiezen van de juiste verpakking en het gebruik van slimme verzendmethoden. Met deze eenvoudige tips en trucs bespaar je niet alleen wat kosten, maar bespaar je juist ook tijd bij het inpakken en biedt je de beste bescherming voor jouw zending, zonder risico te lopen!

De juiste grootte van dozen kiezen

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is om dozen te kiezen die geschikt zijn voor de artikelen die je wilt verzenden, zonder al te veel onnodige ruimte in het pakket. De verzendkosten zijn afhankelijk van de grootte, het volume en het gewicht van het pakket. Betaal dus niet voor lucht en lege ruimte, want dat kost uiteindelijk veel meer dan gewoon een compact, maar veilig, pakket kiezen. Iets dat ook nuttig kan zijn, is om te proberen een paar verschillende maten en soorten dozen te gebruiken die geschikt zijn voor de meeste van jouw goederen. Maak hiervan je “standaard dozen” die je voor de meeste van je pakketjes gebruikt.

Creëer richtlijnen voor jezelf

Wat ook heel handig is, is om duidelijke richtlijnen te creëren voor een inpak plek en goede routines om artikelen optimaal te verpakken. Om ervoor te zorgen dat dit soepel verloopt, kan je bijvoorbeeld checklists maken die elke stap van het inkoopproces beschrijven en toelichten. Je bent dan op de hoogte van de noodzakelijke stappen, van het kiezen van de juiste maat van de doos en hoe elk product in de doos moet worden geplaatst, tot het correct bevestigen van de labels en het labelen van de pakketten voordat ze worden verzonden. Oefening baart kunst!

Investeer in kwaliteit verpakkingen

Iets wat op de lange termijn handig voor je is, is om te proberen niet in de verleiding te komen om te bezuinigen op de aanschaf van dozen en andere verpakkingen. Het extra geld dat je dan uitgeeft aan verpakkingen van goede kwaliteit, kan je onnodige kosten voor beschadigde en kapotte goederen juist dan besparen. Als extra tip biedt het gebruik van sterke, stevige dozen een betere bescherming van de producten of dingen die je wilt versturen, waardoor mogelijk kleinere maten kunnen worden gebruikt, wat kan resulteren in lagere verzendkosten. Dit is dus iets dat je erg veel kan helpen in kosten en tijd te besparen op lange termijn!

Voorkom vertragingen

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar het is iets waar mensen zich onvoldoende van bewust zijn. Het vermijden van vertragingen door ervoor te zorgen dat adresgegevens correct zijn, maakt het verschil. Het controleren van het formaat van e-mailadressen, mobiele nummers en postcodes, enz. helpt ervoor te zorgen dat de pakketten hun bestemming bereiken. Zorg er ook voor dat de labels en markeringen op het pakket correct zijn. Er is online veel advies over hoe je ervoor kan zorgen dat streepjescodes en labels correct zijn en correct zijn bevestigd. Dit kan het aantal pakketten dat de vervoerder handmatig moet afhandelen, minimaliseren.